4 - "Jag har redan testat"-argumentet 

16.01.2023

Lästid = ⏱ 2 minuter 

Attraktionslagen, vad är det egentligen? Jo, den innefattar betydligt mycket mer än bara vikten av tankar och känslor. Jag ska göra mitt bästa för att förklara lite "snabbt" vad den innebär och jag kommer att förklara på mitt sätt utifrån egna erfarenheter eftersom jag själv var bra förvirrad i början över hur jag skulle använda mig av attraktionslagen när jag fick reda på att den existerar. 

Attraktionslagen är en universell lag, jag brukar jämföra den med sådant som vi lär oss i samhället (Newtons gravitationslag och Keplers lagar) exempelvis. Skillnaden mellan dessa och attraktionslagen är att den sistnämnda är ingenting vi lär oss vid skolbänken, den kan betraktas som diffus och "flummig" och oftast sånt som "hippies" håller på med. Men det är inte sant. Verkligheten ser annorlunda ut, alla olika typer av människor är idag medvetna om attraktionslagen. Attraktionslagen är en lag som alltid är aktiv och handlar efter energier i olika former, det vill säga positiv- eller/och negativ energi. Med enklare ord handlar det om att det vi tänker resulterar i hur vi känner och som tillslut resulterar sig i omständigheter och situationer i våra liv. Du har säkert varit med om att du vaknar på "fel sida" och på grund av det går ingenting som du vill den dagen, känner du igen dig? Den kvällen hoppas du på att nästa dag blir bättre men du är fortfarande frustrerad och funderar "varför händer det alltid just mig?!". Det här är ingenting annat än energier, negativa energier dras till negativa situationer och positiva energier... ja du förstår. Men så kanske du säger "jag har redan testat attraktionslagen, det funkar inte". Det här lagen är inte något som man bara testar och sen försvinner i det tomma intet när man "testat klart". Attraktionslagen är och har alltid varit aktiv men frågan är om du själv vill ge dig möjligheten att använda den till din och andras fördel. Jag förstår dock argumentet, jag har själv tvivlat och varit frustrerad över att inte få det att "funka" medan jag läser om människors liv där de gått från hemlösa till en årsinkomst på flera miljoner. Det är de gångerna jag både inspirerats och varit gråtfärdig av frustration, "varför går det så långsamt för mig?" har jag då tänkt. Jag ska ge dig ett kort men ärligt svar nu som jag önskade att någon gav till mig när jag precis fann lagen. Genom att vara girig och skynda på saker och ting så sänder du ut energier som säger att du inte litar på universums lag (attraktionslagen), så hur ska du då tro att du kan få något du helhjärtat inte innerst inne inte tror på? Genom att KÄNNA att du är skeptisk till lagen samtidigt som du försöker tänka positivt, bara där kolliderar den negativa känslan med den positiva tanken vilket resulterar sig i att dina drömmar bara skjuts längre fram, om du är skeptisk så sänder du ut  i princip följande "Jag är skeptisk till lagen vilket innebär att jag inte tror på att jag kan få det jag vill ha genom lagen" vilket resulterar sig i att ingenting händer, naturligtvis, vilket resulterar sig i att du redan där drar slutsatsen "Jag har redan testat, det funkar inte".

Att tänka en positiv tanke är inte svaret till att få allt du önskar och drömmer om, att ha en god relation till Universum/Gud/Moderjord (kärt barn har många namn) och lita på något som inte visar sig i fysisk form, det är en enklare väg att gå än att bara tro att en tanke som upprepats 4-5 gånger ska bli verklighet. Det handlar om att bli det du vill bli, "fake it until you make it" har du säkert hört förut, vart tror du att det kommer ifrån? ;)

...Vi är inte klara här, den här diskussionen ska vi självklart fortsätta med, men i ett annat inlägg en annan dag!