9 - Tips på drömtydning

02.02.2023

Hej 🤩
 
Ny månad och veckans enda torsdag, så låt oss göra den till veckans bästa torsdag genom att prata om drömtydning! Du har säkert vaknat upp någon gång (om inte flera) och undrat "varför drömde jag det där?!". Låt oss backa bandet lite för att först gå igenom vad drömtydning innebär. Personligen använder jag mig inte av Wikipedia då jag är "ärrad" från gymnasiet där det klassades som en osäker källa men i detta fall gör vi ett undantag då jag tycker Wikipedia hade en kort och tydlig förklaring på vad drömtydning är, förklaringen lyder såhär enligt Wikipedia: "Drömtydning är att tolka drömmar". Haha okej så that's it? Ja, i princip. Det hade jag ju inte behövt Wikipedia för, men jag har en tendens att skriva för långa texter när jag ska förklara något så detta var optimalt för att få en snabb förklaring (som ändå blev lång nu 🤪).


Att tolka drömmar kan man göra både rent psykologiskt men även andligt, det beror lite på vad man själv tror på, tror jag. Personligen tycker jag att det är väldigt intressant med drömmar oavsett hur knasiga de kan vara. Jag har haft många perioder i mitt liv där jag faktiskt längtat efter att sova, bara för att få drömma- och tyda drömmen dagen efter. Många av mina drömmar har verkligen hjälpt mig att förstå mina undermedvetna känslor/tankemönster men också vart i livet jag faktiskt befinner mig. För att göra det tydligare, jag drömmer väldigt mycket och så fort jag vaknar (det första jag gör) är att skriva ner drömmen innan jag glömt bort den, och ibland blir det långa texter i mina anteckningar på mobilen och ibland bara några stödord. 

Att tyda drömmar är en konst och här gäller det att titta inåt och inte bara gå efter ett lexikon. Om du drömmer om att dina tänder lossnar och läser någonstans "du kommer bli rik", ja, jag vet inte om jag kan kalla det för en tydlig eller trovärdig tydning. Men om du läser att tänder symboliserar att tappa kontrollen eller att inte bli hörd, funderar då istället på om något i ditt liv känns instabilt eller om du ofta känner att folk överröstar dig. Jag kan verkligen rekommendera en bok som jag fick av min syster för två jular sedan som heter "Dröm Journalen". Den här boken tyder drömmar utifrån det undermedvetna och har hjälpt mig oerhört mycket, du kan även skriva ner dina drömmar i den här underbara boken. Nedan finner du länkar till boken, jag har även lekt PriceRunner så jag har tagit reda på vart du kan hitta boken samt priser på detta hehe, enjoy!

Hoppas det här inlägget kunde hjälpa dig lite och jag önskar dig massor av spännande och härliga drömmar men även att du ska finna svar på dina frågor om dina drömmar! Vi hörs på måndag igen, kom ihåg att vara extra snäll mot dig själv inför helgen! ❤️

LÄNKAR TILL KÖP AV DRÖMJOURNALEN:

Akademibokhandeln  259 kr + frakt 29 kr (Fri frakt för medlemmar)

Lagerhaus 150 kr + frakt 49  (Fri frakt över 490 kr)

Adlibris 219 kr + frakt 35 kr (Fri frakt över 249 kr)

Bluebox 219 + frakt 39 kr