19 - varför attraktionslagen inte fungerar för dig

14.03.2023

Halloj! Tack för förståelsen och tålamodet, jag har haft en hel del och därför valde jag att skriva inlägget idag. 

Som jag lovade er i det 17:e inlägget så ska vi tala om varför attraktionslagen "inte fungerar" för en del, för att förtydliga fungerar det alltid och attraktionslagen är inget påhitt, den är precis lika verklig som placebo. 

Ett spirituellt uppvaknade ser olika ut från person till person, oftast är det ingen glädjefylld upplevelse eftersom hela ens verklighet fallerar på ett eller annat sätt och man börjar se livet på ett helt annat sätt. Inte sällan börjar man inse att livet är så mycket mer än de fysiska jordalivskroppar som vandrar runt, vi har också en själ - som är evig. 

Att upptäcka och lära sig om attraktionslagen är en del av ett spirituellt uppvaknade och personligen minns jag bara att jag blev otroligt lättad men sen kom smällarna en efter en och jag började ifrågasätta min existens och vad som faktiskt är rätt och vad som är fel. 
Men det är bara en bakgrund till hur förståelsen inför attraktionslagen kan uppstå och det är inte bara en lag att veta om, det finns en djupare grund som gör det förståeligt till varför attraktionslagen "inte fungerar" för en del och den förklaringen ska jag ta upp i detta inlägg, en gång för alla. 
Känslor är det centrala här i livet och vi känner alltid något. De olika känslorna kan vara glädje, tacksamhet, lycka, eufori, oro, ångest, likgiltighet, ilska, frustration, irritation, ledsamhet, etc. Du är människa så du vet att det finns många fler känslor vi kan känna, även många olika diffusa känslor som vi inte kan sätta ord på. Dessa känslor som vi känner är vår inre kompass för at leda oss till ett och annat och det är känslorna som först och främst visar oss vägen när det kommer till attraktionslagen. Många missförstår ofta attraktionslagen och tror att man kan tänka på det man vill ha och sedan ska det som magi uppstå inom en dag, men det är inte så det funkar i första hand. Det handlar om att ha ständig kontakt med sina känslor, våga släppa taget om osäkra känslor och våga lägga sin tillit på det man vill ha/uppnå. Hjärnan kan inte göra skillnad på vad som är verkligt eller inte och därför är affirmationer ett otroligt effektivt sätt att manifestera in i sitt liv eftersom man i princip präntar in "lögner" som tillslut blir sanna. Jag ska ge ett exempel på vad jag menar med lögner. Låt oss säga att jag har dålig självkänsla men jag börjar säga till mig själv varje dag "jag är unik, jag är värd det bästa, jag tror på mig själv och mina förmågor", när hjärnan har fått höra det här ett par gånger så börjar den tro på det eftersom den inte kan göra skillnad på vad som är verkligt och inte. Det här är som "fake it until you make it" men det tar inte slut där. 

Det du tror på blir din verklighet och om du säger att du ska "testa attraktionslagen" och går in för det här medvetet men med en känsla av osäkerhet och skepticism så är det vad du också får tillbaka, det vill säga inga resultat och besvikelse för attraktionslagen och dina mönster av besvikelse kommer att upprepa sig vilket resulterar sig i att du bestämmer dig för att inte tro på attraktionslagen. Det här har bevisats flera gånger på gott och ont, och många som helhjärtat tror på denna energilag litar på universum som om det de vill ha redan är deras och vips har de fått det som de manifesterat in, varför? Jo, för känslorna av positivism, tillit och tro väger över och därför blir resultatet som önskat. Det centrala är alltså tillit och känslan av positivism, att våga släppa taget och inte jaga det man vill ha för jagar du det du vill ha så säger du indirekt till universum med dina känslor "Jag jagar det jag vill ha vilket betyder att jag får resultatet: jagar, och kommer fortsätta jaga eftersom jag har bestämt mig för att jaga". Det du sänder ut, det får du tillbaka. Låt oss ta ett till exempel, du vill manifestera in 1000 kr och med hjälp av tacksamhet så börjar du fokusera på allt du redan har och allt du är tacksam över och du känner positiva känslor inför alla pengar du någonsin haft och har, du släpper taget om att du "behöver" och fokuserar på känslan av hur det skulle kännas av att redan ha allt du vill ha, du går in i känslan av att "jag har mina 1000 kr", då är det inte konstigt om du en tid efter får en lönespecifikation med 1012 kr för mycket, det har du dem! Tack vare tacksamheten du praktiserade = positiva känslor och tillit.

Så med det sagt, det du tror på blir din sanning och då är det inte konstigt att attraktionslagen "inte fungerar" för dig eftersom du redan sänt ut känslor/energier av skepticism. Attraktionslagen verkar alltid oavsett om du tror på den eller inte. 
Om du har svårt att känna tillit och tro så kan jag rekommendera att börja med meditationer och börja med småsteg. Personligen har jag tränat upp min tillit genom att se mina mönster inom tillit. Samma tillit jag känner till en närstående som lovar mig något, samma känsla går jag medvetet in i när jag vill manifestera in något specifikt i mitt liv. Känslorna är nyckeln eftersom dina känslor styr mycket av dina tankar. Du har kraften att påverka dina tankemönster med hjälp av dina känslor. 


Hoppas detta inlägg var till någon hjälp och hoppas du får en fortsatt magisk vecka :) Kom ihåg att vara snäll om dig själv!