16 - Känslan av skjuta upp- eller ge upp

27.02.2023

Hej! Nu befinner vi oss i vecka 9, helt sjukt vad tiden går fort 😅 
 
Idag har jag fått känslan av att skjuts upp & ge upp, och med det menar jag att jag har en känsla av att jag bara vill släppa alla mina rutiner, att inte känna några måsten. Till och med när jag skriver detta inlägg så tar det emot extra mycket men jag tvingar mig själv för att jag någonstans i bakhuvudet vet varför jag bör göra en del saker. eftersom de fåt mig må extremt bra. Ni som läst föregående blogginlägg så skrev jag om ”evig motivation” och hade jag inte haft det så hade jag inte gjort detta inlägg. Alla vi vill ge upp ibland, det behöver inte betyda att man vill ge upp allt utan det kan bara vara en känsla av att få vila hjärnan och själen lite. 
Jag har några ”regler” jag alltid utgår ifrån när jag börjar känna tvivel och slöhet inför mina rutiner och det är en del av den motivation jag nämnde tidigare och vill dela med mig av: 

🤍 Om jag nu hoppar över denna rutin idag, hur kommer jag må resten av dagen om jag hoppar över den VS om jag fullföljer den rutinen? 

 🤍 Alla rutiner som gynnar mig, inget av det kommer jag ångra att jag har gjort när jag väl utfört den/dem. 

🤍 Att hoppa över en gång är OK, men är det verkligen en ”sån dag” där jag vill utnyttja det tillfället, dvs att hoppa över? Aldrig hoppa över något mer än en gång, om det sker så ökar risken för att jag slarvar med rutinen mer och mer.

 🤍 Tänk på hur stunden kommer vara när du väl gjort det du bestämt dig för att göra, det är en känsla av frihet, VS att hoppa över det och hela tiden därefter ha en känsla av att rutinen är påklistrad i hjärnan där man känner en dryg och jobbig känsla av att man har hoppat över det man vanligtvis mår bra av att göra. 

 
Jag använder jag mig jättemycket av att ”kommunicera” med mitt framtida jag i sånna här situationer. Där jag ser mitt framtida jag klappa mig på axeln för att jag utfört det jag mår bra av, att jag valt mig själv även de dagarna jag helst skulle vilja gömma mig i sängen. 
Och förresten, bara för att bekräfta att ovanstående funkar, innan jag började skriva detta inlägg, kände mig så tung och trött i kroppen, hur tror ni jag känner nu? Glad och lättad faktiskt! Det här ska bli en bra dag, finns inga andra val! 🤪  


Hoppas detta inlägg var något givande, annars får du vänta till torsdag igen! ;) Ha en fin dag och kom ihåg att vara snäll mot dig själv 🤍