HANDBOK FÖR KRISTALLER

(Observera att detta är en del av spiritualitet och en tro på kristallernas egenskaper (lider du av ohälsa, kontakta professionell vård). 

Om du är ute efter dekorativa kristaller för att inreda eller dylikt så finns många bra leverantörer för detta, jag erbjuder i dagsläget inte några köp av kristaller utan det du kan hitta på den här sidan är en handbok för kristallernas egenskaper. När du väljer ut en kristall för egenskapens skull, titta och känn inåt vilken kristall du dras till, den du dras till är oftast det som visar sig vara vad du behöver här och nu i livet. Om du söker efter specifika egenskaper så är kristallerna uppdelade i olika kategorier nedan, exempelvis om du känner att du vill varva ner och känna lugnet så kan du scrolla ner till "Lugn & Ro". Kristaller är alltså inte bara vackra föremål för inredning och utsmyckning, det är magiska föremål som kan underlätta många områden i våra liv. 

Fotografierna och bilderna nedan är skapade och redigerade av mig (Evelina Kaipiainen Milovic), på mina egna kristaller.

KREATIVITET  & FRAMGÅNG

Karneol (Trumlad)

Egenskaper: ▪️Passion ▪️Mod ▪️Kreativitet ▪️Styrka  


En kristall som personligen hjälpt mig mycket när jag arbetat kreativit med bild, form, färg och text. Detta är den ultimata stenen att bära med sig om du söker mer passion och kreativitet i livet men även i situationer där du behöver en extra boost mod och styrka. En riktig bästis skulle jag kalla den! 

 

Tigeröga (Trumlad)

Egenskaper: Fokus  klarhet 


En kristall som jag alltid tar med mig på prov och viktiga möten, för att behålla fokuset.
En perfekt kristall att ha med sig/bära på sig när man ska studera, arbeta eller dylikt. 
Tigerögat är även en perfekt kristall att bära på sig när man vill lösa olika problem som kan uppstå i livet.

Orange Kalcit (Trumlad)

Egenskaper:

Grön aventurin

Egenskaper:


Klicka här och börja skriva. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.

Klicka här och börja skriva. Magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis.

POSITIVITET GLÄDJE

Citrin (Trumlad)

Egenskaper: ▪️Självförtroende ▪️Gjädje ▪️Framgång 


Personligen bär jag med mig min citrin när jag söker lekfullhet och positiva vibrationer i sociala sammanhang. Den sägs höja ditt självförtroende och ge känslan av att bara få vara sig själv. Och sist men inte minst, är du företagare eller söker lite mer klirr i kassan? Då har du hittat rätt. En liten kristall med många härliga egenskaper.

 

Malakit (Trumlad)

Egenskaper: ▪️Förändring ▪️Problemlösare 

 Personligen har jag läst många berättelser om hur liv förändrats snabbt med hjälpt av malakiten. Den sägs även lätta på spänningar i kroppen och få dig att slappna av. Enligt mig är förändring något positivt och söker du efter föränring inom ett visst område i livet, då är malakiten din största supporter!

Solsten (Trumlad)
Egenskaper: ▪️Självvärde ▪️lycka      ▪️ Energihöjande ▪️ Självförtroende


Denna kristall sägs höja den positiva energin i dig själv. Den visar dig ditt självvärde och boostar ditt självförtroende. Precis som den heter ”solsten” så skänker den mer solljus i ditt liv! Ett utmärkt val för meditation och ritualer. 


 

 

KÄRLEK 

Fuchsit med rubin (Trumlad)
Egenskaper: ▪️Selflove ▪️Vardagskärlek ▪️Kontroll  


Den här fantastiska kristallen får dig att minnas att du har kontrollen över ditt eget liv. Den hjälper dig att känna kärlek i ditt vardagsliv och påminner dig om kärleken för dig själv. Den perfekta selflove-boostern!  

Sodalit (Trumlad)

Egenskaper:

Ökenros 

Egenskaper:

LUGN & RO

Blå kalcit 

Egenskaper:

Selenit

Egenskaper:

Jade

Egenskaper:

ENERGI & UTVECKLING

Rosa Agat (Trumlad)
Egenskaper: ▪️ Positivitet ▪️Balans ▪️Energi 


Personligen har jag använt denna kristall de dagar som jag känt mig mindre energifylld än andra dagar och den är verkligen en energibooster! Den sägs även sprida lugnet och ge balans  i ditt liv. Det är även en självförtroende-boost, ja du ser, ett riktigt lyckopiller!

Röd Jaspis (Trumlad)

Granat (Trumlad)

Ryolit

Egenskaper:

Blomsteragat

Egenskaper:


Dalmatin

Egenskaper:

ANDLIGHET & SKYDD

Orange selenit (Trumlad)

Egenskaper:

Ametist

Egenskaper:

Obsidian

Egenskaper: